Eğitim ve AtölyelerEtkinliklerHaberlerProjelerMor Salkım Kadın Dayanışma Derneği Şiddeti Frenliyoruz Projesi’nde Kars İlinde Başarıyla Tamamlandı

15 Kasım 2023by Mor Salkım Admin0

Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği, Heinrich Böll desteğiyle gerçekleştirdiği “Şiddeti Frenliyoruz” projesinin 4. fazını “Bodrum’dan Kars’a Şiddeti Frenliyoruz” adıyla Kars ilinde başarıyla tamamladı. Projede Kars ilindeki taksi şoförlerine yönelik farkındalık yaratma amacı güdülerek gerçekleştirilen eğitimler, şehirdeki toplumun bilinç seviyesini yükseltmeyi hedefliyor.

İşbirliği Protokolü ve Manifestolar: KAMER Vakfı Kars Temsilcisi Nuray Kılıç, Kars Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Okay Ulakçı ve Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Dilek Üzümcüler, “Şiddeti Frenliyoruz” projesi kapsamında işbirliği protokolü imzaladılar. Şiddete Sıfır Tolerans Manifestoları’nın imzalanmasıyla birlikte Hakkari ilinde 10 durak belirlenerek eğitimler planlandı.

 

Eğitimlerin Kapsamı: Şiddeti Frenliyoruz projesi 4. fazında, Kars ilindeki taksi duraklarında gerçekleştirilen eğitimlerle 65 taksi şoförü bilgilendirildi. Proje, şiddete uğrayan kadınlarla karşılaştıklarında taksi şoförlerinin nasıl hareket etmeleri gerektiği konusunda çeşitli eğitimleri içeriyor.

Projeden Elde Edilen Sonuçlar: Eğitimlerin ardından Kars ilinde taksi şoförlerine yönelik bir memnuniyet anketi düzenlendi. Ankete katılan 65 taksi şoförü, %55,4’ünün ilkokul, %35,4’ünün ortaokul mezunu olduğunu belirtti. Katılımcıların %100’ü, aldıkları bilgilerin faydalı olduğunu ve çevrelerindekilerle paylaşacaklarını ifade etti. Ayrıca, elde ettikleri bilgileri iş hayatlarında kullanabileceklerini vurguladılar.

Projeden Alıntılar ve Bakış Açısı: Eğitimcilerin bakış açısından, projenin şehre katkıları şu şekilde özetlendi: “Taksi durakları ve şoförler bir şehri yansıtan ayna gibidir. Dolayısıyla proje kapsamında yapılan çalışmalar, eğitimler ulaşımın bir parçası olan taksi esnafına araçlarına binen her insana biraz daha özveri ile yaklaşmaları hususunda farkındalık yaşattı.”

Sonuç ve Değerlendirme: Genel olarak Şoförler Odası ve hizmet veren tüm şoförlerin yoğun ilgi gösterdiği çalışma Kars’ta başarıyla tamamlandı. Katılımcılar, edindikleri bilgilerin toplumda daha bilinçli bir yaklaşım oluşturmasının, şiddet mağduru bireylere karşı duyarlılıklarını arttırmanın önemli bir adım olduğunu vurguladılar.

Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği olarak, “Şiddeti Frenliyoruz” projesi kapsamında elde edilen başarıların, toplumsal farkındalık ve dayanışmanın artırılmasına önemli bir katkı sağladığına inanıyoruz. Projenin bundan sonraki aşamalarında da benzer çalışmalara devam ederek, kadına yönelik şiddetle mücadeleye katkı sağlamayı sürdüreceğiz.

Mor Salkım Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *